Om Cirkus Tværs

Tilbud til børn

I Cirkus Tværs kan man komme lige ind fra gaden og lære noget om cirkus. Det kræver kun at man opfører sig ordentligt, behandler vores udstyr med respekt og overholder de regler vi har på stedet.

Der vil både være børn og voksne der vil kunne hjælpe dig, og det gør vi gerne. Når man har været her en par gange, er glad for det, og gerne vil fortsætte, så kan man blive medlem. Vil man optræde med det man har lært, kan man efter sin første forestilling blive udråbt til artist. Man laver en artist kontrakt, hvor der står noget om at øve og være med i forestillinger og måske noget om at passe sin skole og opføre sig ordentligt på gaden. Som artist har man både pligter og rettigheder til for eksempel at deltage i turneer, rejser, forestillinger, svømmeture, biografture mm.

Cirkus Tværs bliver støttet af:

Så længe man overholder de aftaler man har lavet, så godt man kan, så er man artist i Cirkus Tværs, og det kan man ikke blive for gammel til!

Cirkus Tværs modtager børn fra hele byen men koncentrerer sit målområde omkring Aarhus vest. Hvis du vil vide eller se noget mere så kig forbi, eller ring eller mail til os. Du må meget gerne tage dine forældre med.

Cirkus Tværs er et gratis tilbud, hvor man kan komme ind fra gaden og lære at lave cirkus. I Cirkus Tværs kan man dyrke alle cirkusdiscipliner som jonglering, et-hjulet cykel, trapez og akrobatik.

Cirkus Tværs er et socio-kulturelt projeket, hvor vi bruger cirkus som værktøj i det pædagogiske og sociale arbejde. Cirkus Tværs har eksisteret siden 1986 og er i dag et fuldt udstyret cirkus.

Vi optræder cirka 50 gange om året – Hvor som helst og for (næsten) hvem som helst.
Mindst en gang om året tager vi i tre uger på en stor turné til udlandet.
Vi har optrådt i hele Europa fra Moskva til Firenze.

Vores målsætning er ikke at uddanne professionelle artister til det almindelige cirkus, men at bidrage til, at børn og unge får nogle gode værktøjer og forudsætninger for at få en god tilværelse.

Cirkus Tværs er gratis for de unge, men de lærer hurtigt, at man skal yde før man kan nyde.

Cirkus Tværs er ikke en cirkusskole, men et sted, hvor unge får gode sunde værdier og finder ud af, at de kan meget mere, end de på forhånd tror. Og Cirkus Tværs er et sted, hvor man lærer, at hårdt arbejde og træning er en forudsætning for at få succes.